Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Jobbik kiáll a szegények védelmében

2011.03.22

 Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese sajtótájékoztatóján emlékeztetett a kormány választási ígéreteire, amely a süllyedő középosztály érdekeit szem előtt tartva elítélte a megszorítások politikáját.

A nemzeti radikális képviselő elmondta: a Fidesz-KDNP kormányban nemcsak, hogy nem vonta vissza Gyurcsány Ferenc megszorító csomagjait, de ezt tovább tetézte egy 250 milliárd forintos költségvetési zárolással, majd egy évi 900 milliárdos elvonást jelentő Széll Kálmán Tervnek nevezett megszorítással. Volner János az APEH jövedelmi statisztikáira hivatkozva megjegyezte: a kormány adópolitikája mindössze a munkavállalók 15%-át érinti kedvezően, így a megszorítások leginkább az országot a vállán hordó középosztályt sújtják, kijelenthető tehát, hogy a Fidesz a gazdagok pártja, a kormány pedig a gazdagok kormánya. Hozzátette: ez az adórendszer hozzájárul ahhoz, hogy aki gazdag volt, az még gazdagabb lesz, aki szegény volt, az pedig még szegényebb lesz, tovább fognak nőni Magyarországon a jövedelemkülönbségek azért, mert a kormány szegénységellenes politikát folytat. A politikus bírálta a Fidesz nemzeti mázon átütő arrogáns és pökhendi magatartását, amely Kubatov Gábor pártigazgató „nyuggerezésétől” ível Lázár János hétvégén kiszivárgott beszédéig. A nemzeti radikális képviselő szerint Lázár szavai olyan súlyos szavak, melyek alkalmasak arra, hogy a Magyarországon egyre inkább vékonyodó középréteget megbélyegezzék és sértsék. Volner János szerint Lázár kijelentései már csak azért is rendkívül szerencsétlenek, mivel a fideszes politikus 18,2 millió forinttal az Országgyűlés költségtérítési rekorder volt, az általa vezetett hódmezővásárhelyi önkormányzat első helyen van az egy főre jutó eladósodottságban, pályája kezdete óta csak közpénzen élt, és akinek a közelmúltig 450 lóerős közpénzen bérelt luxusautóra volt szüksége, hogy megközelítse az Országgyűlést. A politikus végül megjegyezte: a Jobbik politikai vitanapot kezdeményez: „Rosszabbul élünk, mint tíz hónapja - akinek semmije sincs, az annyit is ér?” címmel.

Sneider Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője, a Szociális és családügyi bizottság elnöke elmondta: pártja olyan politikai vitanapot szeretne tartani, amely azokról az emberekről szól, akiket április 15-e óta a kilakoltatás réme fenyeget. Jelen pillanatban mintegy egy félmillió háztartás van hátralékban az áramszolgáltatás, ugyanennyien a gázszolgáltatás területén, 130 ezer főnek van több, mint háromhavi tartozása. A nemzeti radikális képviselő hangsúlyozta: április 15-e után tömeges mértékben elindulnak a kilakoltatások. Hozzátette: a Jobbik azt szeretné elérni a politikai vitanappal, hogy változtasson a kormány a jelenlegi álláspontján, mert senki sem szeretné ha hajléktalanok ezrei szabadulnának az utcákra. Márpedig a mostani rendelkezés alapján ez várható, hiszen csak három hónappal későbbre tolták el a kilakoltatási moratóriumot, ami milliós nagyságrendű embert és érinthet. Sneider Tamás végül elmondta: újra kell tárgyalni a kérdéskört. Pártja abban bízik, hogy össze fog gyűlni a szükséges mennyiségű aláírás és meg tudják tartani a vitanapot.

barikad.hu